
Bilim Çocuk Merkezinde bazı maketler vardı. Bunlar; akciğerlerimizin ve diyaframımızın nasıl çalıştığını, suyun kaldırma kuvvetini, suyun elektrik enerjisine nasıl dönüştüğünü, basit makinelerin ne işe yarayabildiğini gösteren maketlerdi. Bir de fosforlu oklarla ilerleyebildiğin labirent vardı. Ben bu maketlerin günlük hayatta ne amaçla kullanıldığı önceden biliyordum. Fakat rüzgâr güllerinin üç kanatla çalıştığı öğrendim.
Öğretmen maketleri incelerken fotoğraflarımızı çekiyordu.(makineye her ne kadar kötü pozlarla yakalansak da…)
Bilim Müzesinde lise öğrencilerin anlayabileceği maketlere pek dikkat etmedik. Müzede bir araba gördük. Bu araba güneş ışınlarıyla çalışıyormuş. Bu arabayı öğrenciler yapmış.
Bilim Müzesinde daha çok elektrikle ilgili maketler vardı. Bunlardan en çok hatırladığım elektriğin kontrol edilebildiğini gösteren maketti. Küçük bir akvaryum da vardı, ismini bilmediğim birçok balığı da burada görmüş oldum. Burası Bilim Çocuk Merkezine göre daha ciddi bir yerdi. Burayı gezerken galiba daha olgun olmamız gerekiyordu.
Okula, bu geziden hatıra kalacak birçok fotoğrafla döndük. Gülsepen öğretmenin bize verdiği gezi raporlarını doldurmamızı istedi. (Gezi Fotoğrafları)
Mısra TUNÇ (7/C)
